UKR ENG
PATENTBUREAU Web-magazine "Intellectus" Forum Какой Екатерине возводят памятник в Днепропетровске?

Какой Екатерине возводят памятник в Днепропетровске?

Чомутак Отож 30 jul 2005 14:20
"Катерина, вража бабо, що ти наробила.
Степ широкий, край веселий, ще й занапастила..." (с украинской народной песни)
------------------------------------------------------------------
Как следует относиться к совместной инициативе нового руководства Днепропетровской области и церкви Московского патриархата – считать Св. Екатерину великомученицу покровительницей города Днепропетровска и установить ей памятник?
Публикация: www.patent.net.ua/home/news/2005/07/22/637/ru.html
Споглядач 30 jul 2005 16:59
А з чого це раптом взяли, що Катерина є покровителькою Дніпропетровська? Чи може цьому є якісь підтвердження?
І чому ініціювали пам’ятник Катерині високі дніпропетровські державні посадовці, розом із головним у Дніпропетровську московським попом, а зводитися він буде за народні гроші, тобто на гроші українців?
MyKola 31 jul 2005 14:21
Наскільки мені відомо, підтверджень не існує.
На мою думку, встановлення пам’ятника Св. Катерині є спробою перехитрити народ, я якщо допустити, що ініціатири теж з народу, то схоже їх самих також хтось перехитрив.
Пораб 31 jul 2005 14:24
Не хтось, а ті, що стоять за "попом-будівничим”, що прагне прославитися, і вже своєю ініціативою прославився, як ініціатор зведення пам'ятників на спорудах православної церкви.
Перегнидідька 31 jul 2005 14:31
„Пам’ятники на спорудах православної церкви” - звучить дивно, і якось не оптимістично. Це ж не католицькі храми!
Гість 31 jul 2005 14:38
Я щось панове тут не розумію.
Ініціатор московський піп – це не дивно, а голова облдержадміністрації?...
Невже це той самий Єхануров із команди Ющенка?
Пораб 31 jul 2005 14:40
Зважаючи на останні в країні події, чому-небудь вже не варто дивуватися.
Зощит 31 jul 2005 14:47
Не раз чув, як по місцевому телебаченню повідомляють про „екатерининский бульвар”.
А що, такий у Дніпропетровську є?
Вали 31 jul 2005 14:51
Мне также интересно. В этом городе происходят события реальность которых порой непостижима. То вроде объявили о появлении нового Екатерининского бульвара, то как будто он так и не появился. Может то же будет и с памятником?
Пораб 31 jul 2005 14:57
У віртуальної церкви віртуальний пам’ятник. Думка була б оригінальна. Але ж московська церква, яка офіційно зветься УПЦ Московського патріархата, а називає себе українською - це не віртуальна, а на жаль дійсна реальність.
Каливан 31 jul 2005 18:50
Что вы к памятникам прицепились. Чем их больше, тем по моему лучше.
В Пензе даже установлен бронзовый "Ежик в тумане" - кому от этого плохо? А по моему, даже очень хорошо.
MyKola 31 jul 2005 19:03
Звісно що ще один пам’ятник, навіть якщо він і не аби який витвір мистецтва, не завадить. Але ж між „Їжачком у тумані”, Св. Катериною і російською царицею Катериною ІІ мабуть все таки є різниця. Бо ж не став митрополіт Іреней з головою облдержадміністрації закликати народ збирати кошти наприклад на пам’ятник „Івасику-Телесику”, або видатному козаку Івану Сірку, останки якого заховані на Дніпропетровщині.
Гість 01 aug 2005 21:52
Мені все таки не зовсім зрозуміло – чому саме зараз?
Чому вперше, саме у цьому році, після повалення царизму назвали у Дніпропетровську іменем Катерини ІІ новий бульвар і хочуть встановити пам’ятник?
Який такий для цього створився момент?
Може хтось пояснить?
MyKola 01 aug 2005 22:32
У всякому ділі має бути фінансовий слід.
Логічно, що якийсь такий слідище може бути і тут.
І може той слід тягнеться далеко, аж за...
Бо ж як інакше зрозуміти, чому через багато десятиліть, за нової „помаранчевої” влади, раптом така настала шана російській німкені, яка знищила Січ, обібрала і зігнала зі своїх земель народ, і яку Т.Шевченко називав „вражою бабою” - іменем цієї вражої баби називають новозбудований бульвар і, хитрим чином, зводять пам’ятник
То як же вірити Ющенку, який сказав, що острів Хортиця повинен стати місцем паломництва всіх українців…
За що ж мають цей народ, коли говорячи про паломництво тут же історично реабілітують „вражу матір”?
Тарас Шевченко 02 aug 2005 10:05
Положил еси нас [поношение]
соседом нашим, подражнение й
поругание сущим окрест нас. По-
ложил еси нас в притчу во языцех,
покиванию главыі в людех.
Псалом 43, ст. 14 й 15

А я в Каневі родилась.
Ще й не говорила,
Мене мати ще сповиту
На руках носила,
Як їхала Катерина
В Канів по Дніпрові.
А ми з матір'ю сиділи
На горі в діброві.
Я плакала; я не знаю,
Чи їсти хотілось?
Чи, може, що в маленької
На той час боліло?
Мене мати забавляла,
На Дніпр поглядала;
І галеру золотую
Мені показала,
Мов будинок. А в галері
Князі, і всі сіли
Воєводи... і меж ними
Цариця сиділа.
Я глянула, усміхнулась...
Та й духу не стало!
Й мати вмерла, в одній ямі
Обох поховали!
От за що, мої сестриці,
Я тепер караюсь,
За що мене на митарство
Й досі не пускають.
Чи я знала, ще сповита,
Що тая цариця —
Лютий ворог України,
Голодна вовчиця!..
Скажіте, сестриці?
Духобор 02 aug 2005 11:54
Такими витворами як Єкатерінінскій бульвар і пам'ятник так званій святій Катерині, хіба що можна людей здивувати, а не, як заявляють, об’єднати.
ЛЮДИ. ХІБА ВИ НЕ РОЗУМІЄТЕ, ЦЕ КАЛІРОВАНА ПРОВОКАЦІЯ!
Mitiay 02 aug 2005 12:28
Ленинград был переименован в Путербург, так что тут плохого, если Днепропетровск снова станет Екатеринославом?
MyKola 02 aug 2005 12:34
Тобто Ленінград було знову названо так, як він колись вже називався.
Власне для цього російського міста назва Петербург справедлива і прийнятна.
Однак такий підхід годиться не завжди і не для всього. Наприклад, якщо слідувати взагалі цій логіці, то москвичів і проживаючих неподалік від них інших жителів її околиць можна було б називати „андрофагами” ("человекоядцами"), бо так колись, за свідченням Геродота, називали племена, що були за 11 днів шляху на північ від Києва.
Навряд варто це робити.
Також як і не варто називати українське місто ім'ям, м'яко кажучи, недоброї для українців російської цариці.
Мабуть, не так уже й необхідно, у всякому разі на віку тих, хто шанує козацьке минуле, зводити Катерині (навіть тій, що з Єгипту) пам’ятники та називати іменем (вже не тієї що з Єгипту) Катерини вулиці і бульвари.
Як би московські попи, буряти та різного роду яничари цього не хотіли, того не повинно статися.
Бо інакше... - читайте Тараса Шевченка.
Сергий 02 aug 2005 14:52
Я очень хорошо отношусь к уважаемым нацменшинствам. Я вполне понимаю чукчу из анекдота, который бегал вдоль поезда и стучал по вагонам молотком, отыскывая свой «мягкий» вагон. Но какой бы ни был у кого-то иной образ жизни и отличный от украинцев менталитет (как возможно у сына бурятского народа), все же надо понимать - в какой стране ты живешь, надо было хоть немножко напрячься и подумать, как воспримут твои действия те, кто сколь-нибудь чтит историю своего края и память о его прошлом - не в изложении московских попов.
А то получается «полный бурят».
Ведун 02 aug 2005 21:25
Это братья славяне-малоросы такая ваша карма, что сидите вы сами, ничего не делаете, и ждете, когда придут начнут вами разруливать то варяги, то монголы, то поляки, то россияне, а сейчас вот даже буряты.
Надо человеку должное отдать. Вы сопли жевали сколько? – целый почти век, после разрушения памятнике Великой Екатерине. А он пришел, и враз все восстановил. Да будет она еще и Святая.
А мэр ваш молодец, тоже сообразил вовремя и подсуетился – бульвар Екатерининским организовал назвать и в деле с памятником он инициатор.
Чего вам рыпаться, все равно никуда не денетесь. Смиритесь и тихо радуйтесь.
Аминь.
Сутеев 03 aug 2005 12:25
Во я обалдел! Что снова наши пришли? Установить новый памятник Екатерине, да еще и Святой, в незалежной Новороссии - это круто.
Молодец Днепропетровский губернатор.
Предлагаю переименование Днепропетровской области в Екатеринославскую губернию не затягивать. Инициаторы памятника достойны мемориальной доски, и даже того, чтобы их именами тоже назвали какую-нибудь улицу или проспект.
Мое мнение - когда-то им также установят памятник.
Сергий 03 aug 2005 14:08
Призыв к народу - скидываться на памятник Екатерине - это действительно что-то!
Давненько не было подобных всенародных призывов.
ЕСЛИ ПРИЗЫВ К НАРОДУ, ЗНАЧИТ ЭТО ОЧ-Ч-ЕНЬ ВАЖНО!
Может, че блин - я не понимаю, но в этом есть что-то даже эпохальное.
Для такого дела надо бы соорудить в центре города большой плакат, и везде развесить транспоранты – типа «Граждане Днепропетровцы и жители области! Пожертвуйте на памятник Святой Екатерины! Не дадим новому Екатерининскому бульвару быть одиноким! Сделаем наш Екатеринослав краше!»
Вали 03 aug 2005 15:57
И дописатть: Ты кобзарь твою Шевченко был не прав, - Екатерина не „вража мати”, а „наша мать”, и не „Лютий ворог України, голодна вовчиця!..”, а „Святая и Великая благодетельница”.
И, как полагается, поставить две подписи Ини Циаторы. Точнее три - ведь инициаторов кажется было трое.
Каливан 03 aug 2005 19:39
Инициаторы - Днепропетровский мэр и областной представитель от Ющенко, а кто третий?
Пораб 03 aug 2005 19:47
Ініціатори, якщо вірити офіційним повідомленням, це - Міський Голова, Голова обласної держадміністрації і митрополіт УПЦ Московського патріархату.
Отже вся - найвища світська і московсько-духовна влада "в трех лицах".
Споглядач 03 aug 2005 19:50
Вражаюче об'єднання представників бувшої і нової влади під духовним наставництвом московського попа.
Сутеев 03 aug 2005 20:40
Вобана! Действительно – духовное наставничество дало божественные плоды. А коль водрузят у вас Катьку – попривыкните-пообвыкните, да и забудете. Зато как будет красиво. И каждый будет видеть в ней что захочет - неискушенные чудаки-обыватели – какую-то там святую великомученицу, а жаждущие былой Великой и неделимой – вообще два в одном – и Святую и Великую Екатерину матушку.
А национально свидомых, – сколько их. Может они и подергаются чуток, но против нашей власти не попрешь – угомонятся, а потом и вообще - переродятся.
Молодцы власть. Это ж надо придумать – два в одном!
Василь 03 aug 2005 21:30
Щось я панове не второпаю. Якщо це на наша а тільки ваша влада, то виходить, що нашої влади і немає?
Хоча дійсно, владу, яка іменем вражої баби називає новий бульвар, а ще дражнить народ затіваючи пам’ятник Катерині, нашою назвати не можу.
З продуктом старої влади, яким є Дніпропетровський мер, ще якось зрозуміло. Я от що це за представник того Ющенка який у Запоріжжі говорив про необхідність вважати козацькі місця святими, і ще щось там казав про якесь до них паломництво? Чи я щось переплутав. Оскільки він закликає скинутися на встановлення Катерини на Епархіальному центрі Московського патріархату, то це він вже почав втілювати у життя ідею організації паломництва?
Чи бува не переплутав він об’єкт паломництва? Чи я не зрозумів тоді слова Ющенка?
Духобор 03 aug 2005 21:52
Цікаво, як на сумнівну справу швидко організувалися представники старої і нової Дніпропетровської влади: під керуванням одного називають Катерининським новозбудований у центрі міста бульвар, під керівництвом другого – зводять великомучениці Катерині пам’ятник. А весь процесс відбувається за благословіння і під контролем УПЦ Московського патріархату. Внески ініціатори теж закликали вносити тому ж УПЦ Московському патріархату.
Чи все в порядку в Датському (тобто Київському) королівстві? Розумію – питання риторичне.
Патриот 03 aug 2005 22:08
Не надоело вам мусолить эту тему. Ну наобщаетесь вы от пуза, если в этом цель, то ладно. А так, че зря время попусту тратить. Вы чего-то баете, а караван идет. И имали вас ввиду с вашими доморощенными рассуждениями. Они сейчас где-то в коттеджах или в кабаках зажигают, а вы в свои писишки пялитесь, клацаете там чего-то – как будто это может что-то изменить. Там уже все прикинули, и от кого что получить – просчитали. Если так делается, значит бабки уже заряжены. Неужто вы думаете, что дяди ваши писульки прочитают встанут и покаются? Да никто эту вашу лобуду не смотрит и смотреть не будет. А толпе – по барабану. Ей лишнее место для тусняка вовсе не помешает. А то че в этом вашем Днепро-вске делать? Когда че то организуют то чаще в одном месте, удавишся чтоб посмотреть. А так, отошел в сторонку пописать, глядишь великомученицу Екатерину увидишь, полюбуешься. Может полегчает.
Вали 04 aug 2005 09:02
Точно! Есть у придержащих отработанный способ – отморозится. А технологии управления толпой (синоним – народ) на нем же толпе-народе отработаны.
Сейчас время такое, что все дела примеряют только к выборам, да еще к возможным судам. Суд по поводу – маловероятен, а выборы…, там будут другие заботы.
MyKola 04 aug 2005 09:16
Не згоден з тим, що якщо все вже вирішено наперед, обмінюватися думками не варто. Звичайно, виказані думки напевно справу негайно не змінять, може не вплинуть на конкретну подію взагалі, але можливо в майбутньому запобіжать чиємусь злу або дурості. Навіть якщо думки висловлюються не мудрі, на розумне рішення вони можуть побічно вплинути. І якщо не вплинуть на конкретну справу, то обов'язково – на чиюсь думку, що втім теж важливо. Бо, як сказано, кожному віддасться за діла наші. Життя все ж таки підтверджує цю істину.
І хоча відомо – „не судись з багатим, не борися з сильним”, ще є вищий суд.
Пораб 04 aug 2005 10:05
От тільки невідворотність цього справедливого суду тими самими „придержащими” не усвідомлюється, що горе на жаль більше для інших, ніж для них самих.
Алексей 04 aug 2005 17:14
Чего вы топыритесь. Екатерина - одинаково Святая или Великая - Российская императрица. Император Николай ІІ Православной церковью в святые канонизирован, то же должно быть и с ней.
Чего плохого, если в Днепропетровске установят ей памятник? Тем более что когда-то он уже стоял.
Націоналіст 05 aug 2005 09:12
Блюзнірство в кубі! Ці ініціатори ходять до Шевченка покладати квіти, благоговійно стоять на мітингу, а новий бульвар та пам’них будують на честь Катерини?
Якщо наша влада не хоче виправляти практику російської метрополії в Україні, якщо корінному українському народові нав’язують свої символи теперішні наші яничари, яничари інших народів, що проживають в Україні, об’єднані імпершовіністичним гаслом „русскоязичного насєлєнія”, запроданці, котрі за номенклатурні привілеї і матір рідну продадуть, це ще раз підкреслює, що вони свідомо діють на розвал нашої держави та повне винищення українців.
У результаті потурання цим антиукраїнським силам нашою владою, яничари, що присмокталися до різних прибуткових структур, владні яничари, , україноненависники, маючи тепличні умови в Україні, створюють географічний простір для нових колоністів. Це свідомий етноцид в Україні проти українців!

Та гей, бики! Ломіть бадилля,
Ломіть його, валіть на прах;
Нехай не буде того зілля
На наших батьківських полях!
А чересло моє ізліва,
Леміш із правої руки
Зітніть і корінь того зілля, -
Чого ж ви стали? Гей, бики!

„Борітеся – поборите!”
Валентин 05 aug 2005 12:01
Все вообще давно предрешено.
Те к кому вы свидомые стучитесь свой революционный кусок сала уже завоевали. Им теперь чего-нибудь подавай духовненького. А если им сообщат, что в каком-то большом городе установлен памятник Екатерине, конечно же свои взоры они подобострастно обратят на леди Екатерину. Поняли какую? Ну конечно же на ту, которая сейчас в Украине самая известная. Во всяком случае в их кругах она первая…
Поняли? Отож.
Кстати, добавочка к имени - «святая», впечатление вовсе не портит, а даже наоборот. Глядишь и приживется.
Так что все рассчитано и просчитано. У них своя тусовка.
Как-к-к-акая тут экономика и национальная политика, - виртуозно прогнуться и вовремя подсластить, лизнуть – вот их главная политика.
Постовий 05 aug 2005 12:24
Та що ви тут пишете!? Не може бути, щоб таке було схвалено нашою помаранчевою владою. Просто Єхануров приїжджий, і ще не розібрався, а Ющенку не повідомили.
Сутеев 05 aug 2005 12:36
„Не разобрался”, „не повидомили”... Во всем разобрались, и кому нужно сообщили. Памятник ставят правильно - Святая великомученица Екатерина – это символ примирения. Дело это духовное и нечего тут наклепы наводить.
Вали 05 aug 2005 15:08
Пустовий&Сутеев - Во удивили!
Один «помаранчевый» и наивный, другой – не оранжевый, но еще наивнее, или чего похуже.
Верящий в помаранчевую сказку друг и ты, специалист по правильности установления памятников, символике и духовности, – вы и такие как вы, честно говоря сильно утомили. Гребаемся с вами мы уже больше десятка лет, когда другие давно определились и живут спокойно, по человечески.
Набат 05 aug 2005 21:19
Що сталося? Чому саме зараз?
НАЗВАТИ БУЛЬВАР ІМЕНЕМ КАТЕРИНИ НЕ НАСМІЛИЛИСЯ НІ В РАДЯНСЬКИЙ ЧАС НІ ПРИ КУЧМІ!
А тепер не тільки назвали бульвар, а й хитро та підло споруджують пам’ятник?! Таке можуть робити лише яничари вражої баби і голодної вовчиці! Цього не можна допустити!
Корган 06 aug 2005 11:16
"Курва всесвітня", "вража баба", "голодна вовчиця", - не існує в українського народу інших слів для "сучої баби" Катерини, як писав про неї Тарас Шевченко.
Пам'ятник Катерині? На Придніпров'ї? Невже таке можливо?
МyKola 06 aug 2005 19:25
У газеті „День” наведено слова прибічника „всесвітньої курви”, „вражої” і „сучої баби” Катерини ІІ - голови „російської общини Дніпропетровська” Віктора Трухова:
„Пам’ятник св. Катерині? Молодець Ю. Єхануров, гарна ідея. А й справді, адже раніше міста називали не на честь царів і королів, а на честь їхніх святих заступників. А що з того, якщо люди будуть вважати, що це одночасно й пам’ятник Катерині II, адже вона зробила немало доброго для України. Наприклад, роззброїла кримських татар, які торгували українськими рабами, заснувала майже всі обласні центри півдня України, заселила дикі степи”.

Лицемірна брехня про роззброєння кримських татар з метою припинення торгівлі українськими рабами. Російсько-турецька війна 1768–1774 років велася виключно для захоплення земель. Наслідком цієї війни стала ліквідація, небезпечної в усіх відношеннях для абсолютистської монархії, Запорізької Січі. Вихід указу імператриці про остаточну руйнацію Запорозького Коша поставив поза законом і самих запорожців, які протягом декількох століть були оборонцями християнського світу від мусульманських завойовників.
А кримських татар, до речі, імператриця озброїла і вони служили у російському війську.
Не варто тут вже казати, що до території теперішньої Дніпропетровської області кримські татари ніколи ніякого відношення не мали.

Друга брехня - про заснування Катериною ІІ майже всіх обласних центрів півдня України, – як каже Ю. Трухов, вона „заселила дикі степи”.
Дійсно Катерина, жорстоко виселяла запорожців з їх вікових земель, активно заселяла край росіянами і перейменовувала давні козацькі поселення на російський лад. Наслідком її імперської політики є наявна саме на півдні України потужна п’ята колона, представником якої, як видно із його слів, є і пан Трухов.
Споглядач 06 aug 2005 19:48
Постійну напругу в суспільстві викликає намагання деяких політиків та можновладців встановити пам'ятники імператриці Катерині II, яка зруйнувала Запорозьку Січ, зробивши Україну кріпачкою. Як усе це розцінювати? Не інакше, як намагання здобути дешевий авторитет та підтримку в російськомовної громади.
Пораб 06 aug 2005 20:21
Кажуть що Єханурова з пам’ятником підставили.
Таких „підставлених” у Дніпропетровську вже двоє.
Бо за цією логікою можна передбачати, що мера Івана Куліченко мабуть „підставили” трохи раніше – коли, в цьому ж році, під його керівництвом міськрада прийняля рішення про найменування нового бульвару Катерининським.
А хто тоді „підставив” ще одного - попа Ірєнєя, якого називають чи не найголовнішим ініціатором встановлення пам’ятника на православній споруді?
Духобор 07 aug 2005 20:01
Тут pravoslavye.org.ua/index.php?r_type=news&action=fullinfo&id=8017 Московська церква, прикриваючись словами зацікавленого у замовленні на пам'ятник Катерині скульптора Ю. Павлова, заперечує факт бувшої колись назви міста Дніпропетровськ по імені російської імператриці Катерини ІІ.

А противників встановлення у Дніпропетровську пам'ятника на Московському Єпархіальному центрі обзиває борцями проти святої великомучениці Катерини.

Прочитавши таке, повіриш, що "Дорога в пекло буде викладена тілами попів".
Тарас Шевченко 07 aug 2005 20:23
"Не смійтеся, чужі люди!
Церква-домовина
Розвалиться, а з під неї
Встане Україна,
Розвіє тьму неволі,
Світ правди засвітить,
Помоляться на волі
Невольничі діти". ("Суботів")
Духобор 08 aug 2005 08:39
Три головні заповіді ініціаторів:
1. Зрадити націю.
2. Перебрехати.
3. Відморозитися.
MyKola 08 aug 2005 08:54
„ — Памятник Св. Екатерине? Молодец Ю. Ехануров, отличная идея. И действительно, ведь раньше города называли не в честь царей и королей, а в честь их святых покровителей. А что с того, если люди будут считать, что это одновременно и памятник Екатерине II, ведь она сделала много хорошего для Украины..." (Председатель "Русской общины Днепропетровска" Виктор Трухов - в газеті "День" www.day.kiev.ua/146188 ). - СКАЗАНЕ Є НЕПРАВДОЮ.

А ЦЕ ПРАВДА:
Катерина ІІ не лише жорстоко знищила запорізьке козацтво, а й грабувала в Україні церковні і монастирські землі, а тих хто їй при цьому противився замуровувала живцем - і священників також.
Двадцьять перший 09 aug 2005 12:14
Катерині зводять пам'ятник у Дніпропетровську?
Якщо це станеться, буде зрозуміло, що крім прибирання до рук Криворіжсталі, Нікопольського феросплавного та інших ласих шматків, нову владу на Дніпропетровщині більше нічого не цікавить
Пораб 09 aug 2005 14:02
У якому розумінні це нову владу не цікавить?
Чи то може представника „нової” влади Єханурова не цікавить його ж власна ініціатива – встановлення пам’ятника Катерині?
Звісно що цікавить. Тільки от в чому сенс цього інтересу? І чому називати Катерининским новий бульвар, та ще й споруджувати пам’ятник знадобилося саме зараз?
Споглядач 12 aug 2005 18:25
Нічого особливого. Для можновладців це норма. Кучма у Львові говорив про січових стрільців, а в Одесі відкривав пам"ятник Катерині ІІ.
Сергий 12 aug 2005 19:09
И все же, почему Екатеринофрения в Днепропетровске началась при Ющенко, и более того - по инициативе представителя Ющенко?

Если уж так хочется установить памятник святому с подходящим именем, почему бы не признать покровителем ДнепроПЕТРовска святого апостола ПЕТРа? Он то посолиднее святой Екатерины - покровительницы незамужних девушек. Стало быть действительно это замаскированная попытка реабилитировать Екатерину ІІ и вернуть наименование Екатеринослав?
Бендей 12 aug 2005 20:35
Что-то совсем я вас.
А что, действительно в Днепре новый бульвар уже назван Екатерининским?
Тогда чего вы заволновались из-за памятника?
Навсех 13 aug 2005 10:34
Мне тоже не совсем понятно. Не в чистой политике ли здесь дело?
Почему так не волновались, когда в этом же году в Днепропетровске назвали Екатерининским новый бульвар? А памятник вдруг стал прямо поперек горла. К тому же бульвар конкретно назван в честь российской императрицы. Памятник же возводят другой Екатерине – покровительнице незамужних девушек, и – как сейчас выясняется – Днепропетровска.
Се Мен 13 aug 2005 11:00
Оце так комбінація! Назвати Катерину святою!
Єхануров - віртуоз. Таким несподіваним прийомом „знімати напругу в суспільстві” – треба бути кимось!
Задоволена російська громада, яка отримає Катерину - та ще й святу, в бронзі; радий Московський патріархат, який теж отримає два в одному; і першій леді має сподобатися, що її іменем назвуть пам’ятник.
А те що якісь там українці не в захваті – перетопчуться. І не таке ковтати вміють.
Зате яка відкривається перспектива!
Solidat 14 aug 2005 01:42
Плывут пароходы-чиновники – привет Екатерине памятнику – плоду нашего энтузиазма, новому символу города (типа - построенному на народные деньги)! Летят самолеты-представители российской общины – слава Екатерине ІІ Великой нашей российской императрице! Идут пионеры – преимущественно пионерки – салют Екатерине покровительнице незамужних девушек! Проходят доверчивые горожане – привет Екатерине покровительнице Днепропетовска! Едет жена президента – и я хочу посмотреть на памятник, который вроде в честь меня поставили! Спешат простые женщины тезки – ах вот он каков памятник нам Екатеринам! Спрашивают туристы – а где этот уникальный памятник, вокруг которого такая Екатеринофрения? Радуются московские попы дотоле невиданному на православном строении «чуду», которое они водрузили напротив своего Свято-Троицкого собора,
Смотрят – кто понимает – во народ обули! На любой размер годится!
Перегнидідька 14 aug 2005 14:16
Ініціативу пана Єханурова слід поширити, адже причин для встановлення подібних пам’ятників чимало.

Наприклад, в Києві можна поставити пам'ятник Андрію Боголюбському, що його Московський патріархат називає „Святим і блаґовєрним князєм”. Адже він не тільки поскидав звони і пограбував святості Софії Київської та інших церков, вкрав ікону святої Богородиці, спалив і зруйнував Київ та повбивав киян, а й, за версією московських попів, опісля Русь, десь там біля Боголюбово та Москви, об’єднав.

До переліку подібних, окрім Катерини ІІ, яка за твердженням голови Російської общини Дніпропетровська „зробила немало доброго для України. Роззброїла кримських татар...”, можна з упевненістю додати Адольфа Гітлера.
Як відомо, фашистський фюрер не тільки палив та вбивав, а і дороги в Україні будував. А ще, завдяки йому, ми отримали по репараціях багато дотолі небаченої техніки, що деінде навіть досі працює.
Та не будь його, хіба були б приєднані до України її нині західні області з Бессарабією та Північною Буковиною?

Варто поділитися досвідом ініціативи і з росіянами. Чому б їм не поставити у центрі Москви пам'ятник Наполеону - видатному генералу, особі світового масштабу?
Вікар 15 aug 2005 12:52
А німка цариця Катерина, курва всесвітня, безбожниця, убійниця мужа свого, востаннє доконала козацтво і волю, бо, одібравши тих, котрі були в Україні старшими, наділила їх панством і землями, понадавала їм вольну братію в ярмо і поробила одних панами, а других невольниками.
Так оцій вражій бабі, всесвітній курві і голодній вовчиці зводять у Дніпропетровську пам’ятник під виглядом скульптури покровительки незаміжніх жінок святої Катерини?
Чи ж можна так епатувати на почуттях українців, яким небайдуже козацьке минуле, та гідність держави.
Хто у дійсності вони є ті, хто зініціював спорудження катерино-пам’ятника, та ще й закликає збирати на це з народу гроші?
MyKola 15 aug 2005 13:49
У природі еволюціонує майже все. Є тварини, що миттєво міняють колір шкіри, а є й такі, що бездоганно імітують найскладнішу текстуру поверхні на якій знаходяться.
Особливо досконало володіють цим дивовижним мистецтвом «chinovnikus habilis», які, використовуючи вказані властивості, займають у довкіллі затишні місця і вже ними не поступаються. Такий їх стан називається «nomenklaturus».
Сергий 15 aug 2005 14:45
«Летом генерал Текели с большим войском вошел в запорожские земли под личиной благоприятеля, занял войсками запорожские «паланки»(округа) и неожиданно осадил Сечь. Выстроив перед ней свою артиллерию, он 5 июня известил сечевиков, что Сечь не должна дальше существовать, запорожцы должны сдаться, покинуть Сечь и разойтись, если не хотят, чтобы русские войска обратили против них свое оружие...
Запорожцы сдались. Сечь была разрушена, и 3 августа царский указ возвестил ее конец «с уничтожением самого имени запорожских козаков» (Михаил Грушевский, "История Украины").

СПУСТЯ 230 ЛЕТ (представитель новой власти на Днепропетровщине предложил ее жителям скинуться на памятник Св. Екатерине):
— Памятник Св. Екатерине? Молодец Ю. Ехануров, отличная идея. И действительно, ведь раньше города называли не в честь царей и королей, а в честь их святых покровителей. А что с того, если люди будут считать, что это одновременно и памятник Екатерине II, ведь она сделала много хорошего для Украины... (Виктор ТРУХОВ, председатель «Русской общины Днепропетровска» - www.day.kiev.ua/146188 )
Море 16 aug 2005 15:45
Юрий Павлов - Днепропетровский ваятель памятника святой Екатерине не представляет ее без короны.
Именно этот образ одобрен главой Днепропетровской областной госадминистрации Ю. Ехануровым и Московским патриархатом, который в Днепропетровской области представляет архиепископ Днепропетровский и Павлоградский Иреней.
Странный тандем главного в Днепропетровской области представителя новой власти и представителя Московського патриархата, которые отложив другие дела, вдруг не только занялись проблемой сооружения на церковном здании УПЦ памятника не самой известной, среди множества святых, молодой женщине из египетского города Александрия, но и стали, через средства массовой информации, призывать весь народ собирать на него средства, чем придали событию особенную важность.
Показательными стали, распространяемые масс-медиа дотоле неслыханные утверждения инициаторов, и вторящего им скульптора, о том, что оказывается покровительницей Днепропетровска является именно эта святая из города Александрия. При этом обязательно указывается, что ранее Днепропетровск назывался Екатеринославом и никогда не упоминается о том коротком, но важном периоде, когда город назывался Сичеславом.
Каждому здравомыслящему понятно, что установление памятника Екатерины на здании УПЦ Московского патриархата, в Днепропетровской области – основной территории Сечи - это замаскированная попытка исторической реабилитации российской императрицы, часть многоходовой операции в чьем-то хитроумном плане - удар в самое сердце основ еще по-прежнему зыбкой украинской независимости, с непредсказуемыми для страны последствиями.
В этом случае - кто такой Ехануров, инициировавший придумку УПЦ Московского патриархата воздвигнуть Екатерину в центре Днепропетровска на православном сооружении и призвавший народ собирать на это средства?
Українець, якого хочуть зробити хохлом 17 aug 2005 10:14
Українці!, - що змогли залишитися у Дніпропетровську, після віддання земель Січі московським зайдам. Невже дозволите їм та іншим яничарам-ординцям поглумитися над пам’ятю запорожців – підступно встановити пам’ятник всесвітній курві?!
Духобор 17 aug 2005 10:38
Почитайте orthodox.etel.ru/2005/30/pamyatnik.htm - верх цинізму!
Як швидко брехню розповсюдили по усіх московських церквах!
Сергий 17 aug 2005 14:53
ПРОЧИТАЛ УКАЗАННУЮ ЦЕРКОВНУЮ АГИТКУ – ВПЕЧАТЛЯЕТ, НО ВОЗНИКАЮТ ВОПРОСЫ:.
«Я бы хотел, чтобы жители нашего города поддержали идею создания памятника, – подчеркнул губернатор» - НАШЕГО – ЭТО ЧЬЕГО?
«Не так уж сложно договориться с предпринимателями, состоятельными людьми о вложении средств. Но здесь иной случай» - КАКОЙ ЖЕ ВСЕ-ТАКИ ЗДЕСЬ ИНОЙ СЛУЧАЙ?
«Хочется, чтобы все горожане внесли свой вклад – кто сколько может» - ЗАЧЕМ ГРАЖДАНАМ ДНЕПРОПЕТРОВЩИНЫ ВНОСИТЬ ВКЛАД В ВОЗВЕДЕНИЕ ПАМЯТНИКА ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ КАТЕРИНЕ ПОКРОВИТЕЛЬНИЦЕ НЕЗАМУЖНИХ ДЕВУШЕК?
«Чтобы скульптурное изображение святой великомученицы Екатерины, которая является покровительницей Днепропетровска, способствовало духовному объединению людей. На это я очень надеюсь!» - ДО ЭТОГО ЗАЯВЛЕНИЯ НИКАКИХ СВИДЕТЕЛЬСТВ ПОКРОВИТЕЛЬСТВА ЕКАТЕРИНЫ НАД ДНЕПРОПЕТРОВСКОМ НЕ СУЩЕСТВОВАЛО, ОТКУДА ОНИ ВЗЯЛИСЬ СЕЙЧАС? И КАКИМ ОБРАЗОМ ИМЯ, АССОЦИИРУЕМОЕ С ГОЛОДНОЙ ВОЛЧИЦЕЙ И ВСЕМИРНОЙ КУРВОЙ, МОЖЕТ СПОСОБСТВОВАТЬ ДУХОВНОМУ ОБЪЕДИНЕНИЮ УКРАИНЦЕВ, ДА К ТОМУ ЖЕ - С ПОМОЩЬЮ УПЦ МОСКОВСКОГО ПАТРИАРХАТА? И ПОЧЕМУ НА ЭТО ОЧЕНЬ НАДЕЕТСЯ ИМЕННО ПРЕДСТАВИТЕЛЬ ЮЩЕНКО? – НА ТАКОЕ КОЩУНСТВО НАД ПАМЯТЬЮ ЗАПОРОЖЦЕВ И ИЗОЩРЕННОЕ ЛИЦЕМЕРИЕ НЕ ОТВАЖИЛИСЬ НИ ПРИ СОВЕТСКОЙ ВЛАСТИ, НИ ПРИ КУЧМЕ!
Перегнидідька 17 aug 2005 16:40
Єхануров не винуватий, бо знає що у Дніпропетровська „Святий має бути. Якийсь святий, що як кажуть, своїми крилами накриває жителів міста".
А знає він це тому, що йому підказав московський піп, і навіть ім’я святого назвав, точніше святої великомучениці Катерини, відомої ще як покровительки незаміжніх дівчат.
Набрехав правда піп, що саме ця свята є покровительницею міста, бо буцімто тому, що воно раніше називалося Катеринослав.
Але для Єханурова це і не важливо - „Я так думаю, що хочете говоріть, місто має покровительницю” – каже він.
То ж по волі Ю.Єханурова великомучениця Катерина тепер „своїми крилами накривати” буде не тільки незаміжніх дівчат, а і велике місто Дніпропетровськ.
Все це Ю.Єхануров розповів сам на своєму сайті www.adm.dp.ua/OBLADM/Obldp.nsf/(DOCWEB)/5EDD67D38C6A2420C225701B004A95B1
Гость 17 aug 2005 17:22
Днепропетровцы, подумайте! Разве возможно, чтобы то что замешано какими-то проходящими личностями на меняющихся политических интригах и лжи стало навсегда символом вашего города?
Да неужели для Днепропетровска не нашлось другого достойного святого, кроме Екатерины, о которой известно лишь то, что она была предана христианству и является покровительницей незамужних женщин.
Вы что там совсем потерялись?!
Набат 17 aug 2005 17:46
Треба ж було так довго чекати керівника області, якому українська історія, пам’ять і національні святині як і наше сало, що тому ординцю – поперек горла!
Це ж треба – він нам українцям: „що хочете говоріть, місто має покровительницю”.
Перегнидідька 17 aug 2005 18:00
Як не було жодної україномовної газети на вокзалах Дніпропетровська, так і немає досі – вже за півроку нової влади.
Зате нова влада допомагає з будівництвом Єпархіального центру Московського патріархату, опікується пам’ятником Катерині та розповсюджує брехню про те, що вона є покровителькою Дніпропетровська.
Віктор 19 aug 2005 21:47
На палец в Днепре не нужен памятник Екатерине. Особенно после того как он вырубила казачество -- цвет украинской нации. Это будет верхом кощунства!
Не иначе как Кремль спонсирует строительство. Сколько можно терпеть эту великодержавную экспансию?! То на Тузлу, то в Крым, теперь памятник Екатерине, с какого резона?!
И потом, какой подается пример молодому поколению, если учесть образ жизни о обстоятельства смерти основательницы-императрицы.
То что это памятник якобы не той Екатерине это все фикция, почему тогда не в Запорожье решили его поставить?
Ні в якому разі! Світла пам'ять о моїх пращурах козацького роду не втримає мене щоб я не наробив шкоди тому пам'ятнику. Шануймося!
Віктор 19 aug 2005 21:50
Якщо потрібен святий для міста, нехай то буде завзятий козак! Нехай йому віддасться шана бо він за СВОЮ землю кров проливав, а не з офіцерами плентався, як та пані
Cічеславець 20 aug 2005 15:45
Окрім безлічі пам’ятників комуністичним і совєтським діячам, багато з яких у Дніпропетровську навіть не були, а також пам'ятників героям Вітчизняної війни, є пам’ятник Лазарю Глобі, який поставлено за те, що колись посадив у місті сад, і іменем якого зараз зветься центральний парк; є пам’ятник Богдану Хмельницькому, який поставили переважно за те, що Україну під Москву повів; Є ще красивий пам’ятник історику Яворницькому, що козацтво вивчав. А от пам’ятника на честь запорожського козацтва немає жодного.
Щоправда, тепер з’явилася надія. Адже поставивши „на народні кошти” пам’ятник одіозної персони по імені Катерина, трохи пізніше, звичайно, можливо таки з’явиться і пам’ятник запорожському козацтву – тому, яке вщент знищила саме вража баба по імені Катерина.
Треба ж народу якось замазати очі?!
Навіть, можливо, той пам’ятник замовлять знову у скульптора Ю.Павлова, який не тільки зліпив Катерину в короні, а й запально скрізь усіх переконує, що вона є покровителькою Дніпропетровська – бо він Катеринослав.
І Московський патріархат ці його слова скрізь цитує, – так що проблем з узгодженням, там де треба, питання може й не буде.
Ну а народ, він відомо що - у політичних ігрищах завжди має потрібних „представників”, які щось там будуть „одобрямс”, щось – „осуждамс”.
Але то вже буде мабуть якась нова ініціатива-комбінація.
Каливан 20 aug 2005 16:44
А буряты - это кто? Это такие монголы?
Духобор 20 aug 2005 17:06
Загалом що буряти, що монголи, що інші татари – народ собі – як народ.
Часто з козаками на одній стороні воювали.
Щоправда часто й на іншій. Одним слово – ординці.
От тільки коли, скажімо представляючи козака, який буцімто за Україну стоїть, якийсь там один із них із кількох церков вибирає ту, яка не від Києва, а від Москви, а ще й допомагає тій церкві розбудовуватися та закликає українців на це збирати гроші – такий бурят, чи то монгол – звісно запорожцям знаєте хто...
Сергий 20 aug 2005 18:53
Придумать бренд, образ, с помощью которого можно было бы лепить - моделировать социально-политическую среду в отдельно взятой местности – это новейшая Ноу-хау-политтехнология, если хотите - методология управляемого определения духовной и национальной ценности для решения тактических и стратегических задач.
Пример реализации подобного на Днепропетровщине можно назвать методом трех шагов:

Три шага новейшей Ноу-хау-политехнологии:
1. Выбрать из множества христианских святых ту, которая подходит для решения хитроумной задачи, по определенному совпадению звучания имен (имя своим звучанием должно быть местным населением узнаваемо, чтобы не было проблем с привыканием).
2. Объявить народу удивительную тайну о том, что оказывается эта святая есть покровительница города (население, или хотя бы его часть, знакомое имя в новом позитивном качестве воспримет положительно).
3. Призвать народ быть причастным к внедрению Ноу-хау его народными деньгами (призывание народа возводить чего-то на народные деньги - имеет оттенок чего-то гражданского, положительного, и служит хорошей смазкой для продвижения практически всякой затеи).

В результате достигаются три цели:
1. Получение у промосковских сил в Украине прозвища «Молодец!» (Конкретно данное прозвище, в связи с конкретным событием, озвучено здесь www.day.kiev.ua/146188)
2. Сбивание народа с толку (Как известно, бестолковыми легче разруливать).
3. Оставление бурятского следа в новейшей украинской истории.
Зощит 20 aug 2005 19:29
Агов Ющенко!
Український народ посіяв пшеницю, а серед неї сходить не сіяний горчак!
MyKola 20 aug 2005 20:59
Ви знаєте, те що у Дніпропетровську діється – не дивне.
Різних прикладів чи то виродження, чи зневаги до народу можна навести чимало. Ну хоча б ось такий - свіжий:
На СТБ показують російську програму "Искатели" – це добре. Але вчора-сьогодні показати, без жодного коментаря, сюжет "Последняя ночь Великого князя" – це і є саме воно – чи то зневага, чи то виродження.
У цій передачі буквально оспівали заклятого ворога Києва, який вщент пограбував, спалив і навіки знищив місто, як столицю Русі, та й занапастив саму Русь, повбивав і забрав у полон киян (Так, саме він, а не - як дехто вважає - татаро-монголи!).
Саме так – вихваляють – як він організовано „спецзагонами” вигріб із соборів усі святості, включно церковні звони, і, тим самим, „здобув законне право володіти" вкраденою духовністю і зватися збирачем нової Русі - десь там між Боголюбово і Москвою.
Йдеться про, канонізованого Московським патріархатом у святі, вбивцю і найлютішого ворога землі нашої - Андрія Боголюбського.
Я теж проти цензури телебачення, але ж має бути хоч якась там самоцензура!
Що не кажіть, а в жодній поважаючій себе країні подібне, без супроводжуючого пояснення, ніколи б не показали. Це приклад особливої української квазідемократії, а я б сказав - повної до себе зневаги.
Мамай 24 aug 2005 09:36
Особливість політичних комбінацій у тому, що вони розраховуються на неграмотних – російсько-cуржикомовних людей.
Так було навіть з самим терміном Україна www.patent.net.ua/intellectus/facts/historia/24/ua.html.
Те, що колись руський Київ іменував „оукраиной”, тобто – землями за своїми межами, опісля, руйнівники Києва і грабіжники його святостей - „Боголюбські” андрофаги - стало іменувати „окраиной” своєї Московії.
Буквально було спотворено і первісне, дійсне значення церковно-православних термінів „малорос” і „великорос”.
Встановлення у Дніпропетровську пам’ятника „великомучениці” Катерині є політичний фортель того ж штибу.
Визначним же - із ще неосмисленими наслідками - є те, що його ініціатор-організатор – не українець, а представник далекого народу нинішньої „великоросії”.
Хоча в нашій історії було чимало українців, що встромляли один одному ніж, і навіть в спину, але щоб всадити ножа у саму українську духовність, пам’ять запорожества – треба бути яничаром-ординцем.
Сутеев 24 aug 2005 12:37
Моськи тявкают а Екатерина идет!
Памятник покровительнице Екатерине в Новороссии должен и будет установлен!
МОЛОДЕЦ ЕХАНУРОВ!
Мамай 24 aug 2005 20:38
«Якщо тебе хвалить ворог – значить ти зробив дурницю». Август Бебель
Valentin 31 aug 2005 14:25
Это что, дразнилка народа такая – назвать великомученицу Екатерину покровительницей города Днепропетровска и не пояснять – почему?

Общеизвестно, что российская императрица получила тронное имя Екатерина, а ее покровительницей была святая София. Екатеринослав назван в честь российской императрицы.
ТАК ПРИ ЧЕМ ТУТ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦА ЕКАТЕРИНА?
Споглядач 06 sep 2005 20:00
Вони б взагалі нічого не робили аби тільки в них було що їм хочеться і за це їм нічого не було.
Тож не переживайте, вони лише спробували і вже дістали у проросійських потрібну їм схвалу.
А те що чи буде діло доведено до завершального кінця, чи ні – то вже інше питання. Одним вони скажуть, що – бачили, як ми старалися, а іншим – бачили, що ми нічого такого не зробили, бо знали, що робити не годиться.
Це таке чиновників мистецтво маневрування. Мета – „пройти між капельками” до заслуженої державної пенсії.
Вони Тарасу Шевченку квіти з почтом кладуть, а потім ідуть за благословенням в УПЦ Московського патріархату.
Сергий 12 sep 2005 14:06
ЗАГАДКА:
Взбудоражил общественное мнение агитацией за установление памятника Екатерине, получил одобрение Московского патриархата, и, став вторым лицом в украинском государстве, расцеловал в обе щеки Кучму №1, - угадайте, кто это?
Духобор 12 sep 2005 16:59
Потиснути руку – як то кажуть - вимагає дипломатичний етикет.
Однак, якщо навіть когось позв'язують службові стосунки з попереднім минулими цілуваннями, то цілувалися б собі на здоров’я – хоч взасос - не на очах у людей. Цілуватися ж перед телекамерами з тим, проти чиєї системи буцімто боролися - це зневага до значної частини української громадськості.
Рівно як подібною зневагою є ініціатива з установленням пам’ятника Катерині.
Mia 15 sep 2005 00:27
Це жахливо:
Бідне рідне місто моє. Бульвар, тепер ось пам'ятник цей.
Половецькі баби - унікальна культурно-історична пам'ятка - руйнуютьбся з кожним роком, бо стоять просто неба, а тут найважливіше завдання, ну треба ж, Катерину вшанувати. Куліченку і Єханурову ганьба!
Вали 15 sep 2005 10:09
Это что, Ехануров в радостном настроении от назначения Премьер-министром расцеловал в обе щеки Леонида Кучму?!

Во оранжевые дают!
Целование Кучмы - это некий хитрый метод борьбы с кучмизмом? Или же им "майдану обицянка - цяцянка"?
Пораб 15 sep 2005 13:09
Віктор Ющенко неодноразово наголошував, що до влади мають прийти нові люди, які би відповідали „принципу трьох П.: професіоналізм, патріотизм, порядність”.

А чи патріотично закликати народ збирати кошти на встановлення в Дніпропетровську пам’ятника Катерині - коли руйнуються безцінні древні кам’яні скульптури біля обласного історичного музею, коли у Дніпропетровську немає навіть пам’ятника який би увіковічнив запорожське козацтво?!
Що порядно представнику від „помаранчевих революціонерів” – „борців з кучмізмом” привселюдно розціловувати Кучму?
Каливан 15 sep 2005 13:41
А что, Богдан Хмельницкий, памятник которому установлен в одном из днепропетровских парков - к запорожскому казачеству уже отношения не имеет?
MyKola 15 sep 2005 14:50
Захована у глибині чи не занедбаного парку ім.. Богдана Хмельницького скульптура була встановлена кілька десятиліть тому - ще за радянські часи і символізує переважно „воз’єднання України з Росією”, і зовсім не є пам’ятником запорізькому козацтву, так само - як не є пам’ятником запорожеству скульптура козака-садівника у парку ім. Глоби.
Набат 15 sep 2005 17:30
На території Дніпропетровської області знаходилася більша частина Запорізької Січі, але немає жодного пам’ятника запорізькому козацтву.
Разом з тим, дніпропетровська влада робить те, що не наважилися зробити ні за часи радянської влади ні при Кучмі-Януковичу – перейменовує вулицю а бульвар Катерининський і закликає народ збирати гроші на пам’ятник Катерині!
Така собі - демонстрація патріотизму і порядності, про які так промовисто говорив „революціонер” Ющенко!
Навсех 16 sep 2005 18:58
Вылизать Днепропетровскому Епархиальному центру УПЦ Московского патриархата по самую Екатерину, а потом целоваться с мужиком (оне же главный кучмист) - ЭТО ЭРОТИКА ИЛИ ИЗВРАЩЕНИЕ?
Угадайте - о ком идет речь.
Даю подсказку -- он не русский, не еврей и даже не украинец.
Max 16 sep 2005 20:13
Ну ошибся Ехануров с этим памятником великомученице Екатерине, но ведь он был в Днепропетровске человек новый. А кроме того, памятник, как обещали, ко Дню города так и не установили.
А что с Кучмой целовался - так он же бурят, и, уважая славянскую традицию, возможно считает троекратное целование при встрече обязательным христианским обычаем здороваться?
Духобор 16 sep 2005 22:00
За вашими словами, Єхануров „ошибся” пішовши за порадою не до київського, а до московського патріархату – який і кому зводити пам’ятник в обласному центрі козацького краю, і простодушно сприйняв пораду загітувати народ скинутися УПЦ Московського патріархату на пам’ятник Катерині, бо не знав, що у обласному центрі немає пам’ятника запорожському козацтву і, за відсутністю коштів, руйнуються та можуть бути втрачені виставлені біля історичного музею безцінні древні кам’яні скульптури;
Також, за вашими словами, Єхануров, вже ставши в.о. Прем’єр-міністра, обмінюється палкими поцілунками з Л. Кучмою, чи то із-за комплексу бурятської меншовартості, чи то із-за нерозуміння того - як повинна поводитися друга особа у владі, яка задекларувала одним із головних завдань - знищення кучмізму.
Lyosha 16 sep 2005 22:26
Даже в русском Севастополе не вернули улице Ленина бывшее название Екатеринославская, а вы в центре своего запорожского казачества переименовываете улицу на Екатерининский бульвар, да еще на «народные» деньги собираетесь воздвигнуть памятник Екатерине.
У вас что, действительно с чем-то не в порядке?
Гість 17 sep 2005 09:54
Панове, а може б ви не чіпали цю тему і воно б якось забулося. Адже до Дня міста у Дніпропетровську Катеринопам’ятник так і не убуло встановлено.
Може Єханурову вже соромно за свою ініціативу, а ви весь час про це нагадуєте.
Споглядач 17 sep 2005 18:27
По-перше, за вашою логікою, не чіпати слід ще безліч гострих тем;
По-друге, до „Дня міста” у Дніпропетровську не було завершено більшість запланованих споруд, в тому числі розрекламовані як головні -„Європейський бульвар” та Набережна.
По-третє – невже ви думаєте, що бурят, який ігнорує церкву патріархату Київського, закликаючи українців нести гроші для патріархату Московського, а ще й, знаходячись начебто на стороні борців з кучмізмом, полюбляє після цього цілуватися з Кучмою – буде соромитися?
І на кінець, невже ви думаєте, що наші думки хтось прочитає, і від цього у нього пробудиться національна гідність?
У таких випадках в чиновника скоріше пробуджується банальні злоба, мстивість та намагання професійно викрутитися. А найліпший прийом останнього часу – замовчування. А ще не забувайте загально відоме визначення – „восточная хитрость".
А можливо він узагалі все робить соромлячись, ну то й що з цього?
Бендей 17 sep 2005 20:38
Произошло историческое лобзание человека, возглавившего правительство, чтобы повести страну к светлому оранжевому будущему, и столпа старого режима, с которым еще недавно боролась новая власть.
Ехануров на Дне города в Днепропетровске тискал в сыновьих объятиях, и троекратно расцеловал Кучму. Обслюнявил, хотя грубовато, но ближе к истине. Похоже, благодарил «отца родного» за свое назначение Премьером.
- Во веселят народ!
Интересно здесь:
www.obozrevatel.com/news/2005/9/13/42847.htm
oglyadach.com/news/2005/9/12/18365.htm
Перегнидідька 20 sep 2005 15:27
„А в Дніпропетровську Леонід Брежнєв завів порядок, що треба цілуватися” – Ю.Єхануров, - з виступу у Верховній Раді, 20.09.2005.

Закликав народ збирати кошти на пам’ятник Катерині, бо так порадив Московський патріархат, а цілував Л.Кучму, бо так робив Л.Брежнєв?!
БЕЗ КОМЕНТАРІВ
Пораб 22 sep 2005 13:50
Є новий керманич, який у Дніпропетровську вже встиг показати, що поведе не до українстськості, проте в Києві пообіцяв привести до непустого корита.
Та воно мабуть інакше бути і не може, бо, як не крути, а головний шлях веде українця через шлунок, - і приводить зазвичай до нічого або до Москви.

Отже шанси звестися у Дніпропетровську Катерині в бронзі стали стопроцентними?
Споглядач 22 sep 2005 14:17
А чи не здається вам форумці (жаль немає форумщиць), що давно, десь так з часів Київського князя Олега, у нашій владі недостає, у хорошому розумінні, варягів?
Може таке статися, що наш український бурят для цього підходить, і пам’ятник Катерині, та навіть недоречні цілування за його гідними здобутками швидко забудуться?
Модератор 22 sep 2005 14:38
Добродії!
Політологія та тривалі, що повторюються, характеристики особистостей є на цьому форумі небажані і не відповідають його принципам.
Небажаними є демагогія, софістика і просторікуваті філософствування.
Бажані змістовні думки і посилання на джерела.
-------------------------------
Господа!
Политология и длительные, повторяющиеся, характеристики личностей, на этом форуме нежелательны и не отвечают его принципам.
Нежелательными является демагогия, софистика и пространственные философствования.
Желаемы содержательные мысли и ссылки на источники.
Сергий 22 sep 2005 22:35
СОДЕРЖАТЕЛЬНАЯ МЫСЛЬ: "Для реализации всего проекта нужны существенные финансовые средства. Владыка Ириней и губернатор области положили начало сбору средств на создание памятника.
«Я бы хотел, чтобы жители нашего города поддержали идею создания памятника, — подчеркнул губернатор. — Не так уж сложно договориться с предпринимателями, состоятельными людьми о вложении средств. Но здесь иной случай. Хочется, чтобы все горожане внесли свой вклад — кто сколько может. Чтобы скульптурное изображение святой великомученицы Екатерины, которая является покровительницей Днепропетровска и станет символом этого города, способствовало духовному объединению людей. На это я очень надеюсь!»"
ИСТОЧНИК: Сайт Московского патриархата www.patriarchia.ru/db/text/29436.html
Пораб 24 sep 2005 16:51
На тлі історичної події, коли “рука, яка ніколи не крала, потиснула руку, яка не тільки знімала з людей шапки, а й не один раз била по морді”, ідея встановити пам’ятник російській імператриці, чи то зробити покровительку незаміжних жінок великомученицю Катерину символом Дніпропетровська, - вже не викликає подиву.
Набат 26 sep 2005 19:38
Недавні привселюдні цілування нового керманича помаранчевої влади з уособленням „кучмізму-бандитизму”, відома публічна порада вести себе не як найнятий кілер, з погрозою поставити перед мордою, блякнуть на фоні того, що замість безлічі рук „этих козлов, которые мешают нам жить”, для дружнього потискання була вибрана рука правильного пацана, - тому, що не тільки „проффесор”, а й „апозиция”.
За усим цим, ідея влади призначити покровительку незамужніх жінок великомученицю Катерину також покровителькою Дніпропетровська – цілком логічна.
Блендяй 13 oct 2005 19:00
РЕКВИЕМ ПО МОВЕ

Мертвая змея не шипит,
Не щебечет дохлый щегол.
И нет у нас на мове газет,
Только нет на мове газет.
И даже новый супермаркет –
Назвали у нас на вокзале -
не на мове.

„Большая ложка” –
Ай-я я-я-я я-яй -
„Большая ложка” -
По-русски его назвали.
Я-я-я
Ни за что, ни про что,
Мову заказали.

Руки сложив на живот
Мовы нет – вот.
Не найти ее в магазине,
И в помине.
Все надписи только по-русски.
И как хош, хоть хип-хоп,
Но тоько по-русски.

Ай-я я-я-я я-яй
Убили мову,
Убили мову, убили
Я-я-я
Ни за что, ни про что,
Суки, замочили.

В Днепропетровске услышать мову
Я-я-я – невозможно.
Державы такой другой не найдете,
Где русский в таком почете,
Где за суржик мужика любят бабой.
И все смеются над мовой.
Хихикает будто сам Вова.
Ай-я я-я-я я-яй
Хихикает Вова.

И даже если колдун
Ударит там в свой там-там,
Или еще чего сотворит такого,
Уже ничто не поможет мове.
Даже если не будет хихикать Вова.
Ай-я я-я-я я-яй
Если не будет Вова.

Давно оставлена она на съедение,
Русскоязычному населению.
Если и зомби с нее не получится,
Чего зря с нею мучиться.
Может лучше тихо, по-быстрому
Добить ее контрольным выстрелом.
Ай-я я-я-я я-яй
Может тихо, по-быстрому.

Однако есть надежда у Мэрии,
Губернатории и уже Премьерии
На свою покровительку новую –

По имени Екатерина,
В народе – вражина.

С новым символом Екатерины,
Заживут теперь хохлы и хохлины.
Легко разруливать ими таковскими
Будет в русском Днепропетровске.

Ай-я я-я-я я-яй
Убили мову,
Убили мову, убили
Я-я-я
Ни за что, ни про что,
Суки, замочили.
Раболеп 16 oct 2005 20:49
ЕЕ АЛЕКСАНДРИЙСКО-ЕГИПЕТСКОЕ-ХРИСТИАНСКООЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЧЕСТВО, СВЯТЕЙШАЯ ПОКРОВИТЕЛЬНИЦА НЕЗАМУЖНИХ ДЕВУШЕК, АКИ ПРЕВЕЛИКАЯ СВЕТЛЕЙШАЯ И СЛАВНЫЯ ИМПЕРАТРИЦА САМОДЕРЖИЦА РОССИЙСКАЯ, А РАВНО ИНЫЯ МЕНЬШИЕ НАРОДЫ, В БЛАГОГОВЕНИИ И ВОЛНИТЕЛЬНЕЙШЕЙ РАДОСТИ, С МНОГОЧИСЛЕННЕЙШИМИ И ПРЕНИЗКИМИ ПОКЛОНАМИ, В ИЗЪЯВЛЕНИЕ ВЕРНОПОДДАННОГО УСЕРДИЯ И ВЕЛИКОГО ПОДОБОСТРАСТИЯ, ГОРОДУ НОВОРОССИЙСКОМУ БРОНЗОВОГО ПАМЯТНИКА ИДЕЯ ПОДНОСИТСЯ ОТ ВСЕПОДДАНЕЙШЕГО РАБА ДАЛЕКОГО МАЛОГО КОЧЕВОГО НАРОДА, И ИЖЕ С НИМ ВЕРНОПОДДАНЕЙШЕГО ГЛАВЫ ЕКТЕРИНОСЛАВСКАГО, ПО ЖЕЛАНИЮ И ВОЛЕ ВЫШАЙШЕЙ ДЕРЖАВЫ ПОКРОВИТЕЛЬСТВУЮЩЕЙ ВЕЛИКОЙ СЕВЕРНОЙ, СИМВОЛОМ И НАПОМИНАНИЕМ О СМИРЕНИИ И ПОСЛУШАНИИ К ОНОЙ.
Genie 23 oct 2005 01:17
Шо за нах??? Чого це в моєму місті має з'явитись пам'ятник якійсь товстусі кацапці, яка знищила місце порятунку від польської шляхти і охоронницю України- Запорозьку Січ. А хто це ініціює? - бурят і москальський жоп?,ой вибачте- поп. Та хто вони такі, щоб формувати свідомість українців?... і ще- поясніть мені будьласка, де логіка в тому, що існує українська православна церква москальського патріархату, якщо християнство почало поширюватись на землях Київської Русі з Києва. Як мене вже задовбало,що українці між собою спілкуються російською мовою, хотів би я її не знати.
Цитата 02 nov 2005 23:23
ЗРАДИЛИ НАЦІЮ:
Цілий рід байди Вишневецького став польським родом
Хмельницький віддав націю козаків в кріпацтво а козаків в 25 річну московську армію
Грушевський з Винниченком - РОЗЗБРОЇЛИ націю!
Що найперше зробив і крав-Чук
Зграя з драчів. дзюбів.горинів з лук,яненками
Не зрадив Мазепа, Петлюра , Бандера - зо що їм і було повкорочено життя.
Те що робиться зараз – маразм замішаний на тотальній брехні під брехливе ж мурчання про відродження національної гідності.
Смішне таке відродження: нині „відродилися” – звідкілясь взялися - аж 50 генералів "українського козацтва", демонструють псевдокозацькі атрибути, а мову українську ігнорують!
Смішне 02 nov 2005 23:37
Дніпропетровський голова міськвиконкому, що захотів називати себе Міським Головою (злі язики кажуть, що запровадив таке до себе звернення від пихатості) до корупції ніяк не відноситься, бо хабарів жодного разу не брав не бере і брати не буде?!
А закликав народ (разом із „милейшим человеком” Єхануровим) скинутися на пам’ятник Катерині тому, що така у нього є громадянська позиція?!
Набат 04 nov 2005 11:27
Хмельницький віддав націю козаків у кріпацтво, а козаків в 25 річну московську армію – і тому став „національним” героєм, широко відомою „позитивною” історичною постаттю?! Народ же про нього знає лише те, що приєднав Україну до Росії – „про що споконвіку мріяли народи-брати” (Слід додати, росіяни українців відразу визначили братом меншим).
Грушевський з Винниченком, роззброївши націю, не зумівши дати опору російсько-більшовицькій навалі… Народ же знає лише те, що історик Грушевський був першим (Кравчук теж перший) президентом України і його зображення є на 50-гривневій купюрі.
Президент крав-Чук, разом зі зграєю драчів, дзюбів, горинів з лук,яненками не підтримали, як належне, волевиявлення українців на самостійність та національність, і роззброїли Україну, лякливо віддавши ядерну зброю.
Бідна країна, керівники якої бояться осуду сусідньої держави і шарахаються від найменшого її окрику.
Смішна країна, у якій накази військовим віддають мовою сусідньої держави, де є аж 50 ряжених козачих генералів, які спілкуються переважно мовою сусідньої держави, бо своєї не знають.
Сум бере за країну, де заселені в неї, нащадки тих хто, свого часу, нищив героїв-українців і вбивав народ голодомором, слово „націоналіст” досі публічно викрикують як лайку, а народ, вільно, без будь-якого осуду, називають образливим словом „хахлы”, а ще, дивно!, лають іменем одного з українських борців за самостійність України.
Дивні громадяни цієї країни, які „обирають” керівників, що називають вулиці її міст іменами її ворогів (Цього року „Екатерининский бульвар” у Дніпропетровську), а ще закликають народ скинутися на пам’ятник Катерині.
А де пам’ятники Мазепі, Петлюрі, Бандері, які не зрадили і полягли за націю, і тому їм повкорочено життя?
Таких пам’ятників в обдуреній і переляканій Україні немає досі. Був один, Степану Бандері, у Львові, і того не стало, бо аж кілька разів його професійно вибухівкою підірвали.
Чи усвідомлюють українці, наскільки тотально керує ними сусідня держава силами своєї п’ятої колони?
Подивіться www.patent.net.ua/intellectus/interesting/historical/626/ua.html
Ведун 06 nov 2005 21:26
Украинцы! Вы как и мы – из России, умом которую не понять.
Но, в отличие от вас, мы то хоть знаем в чем наша национальная идея.
У вас даже нет своих, всеукраинского масштаба, национальных героев. Если Мазепа, Бандера и Петлюра герои для одних, они же враги для других – тоже украинцев.
Иначе, почему же недавно таких «героев» бандеровцев, пожелавших в свой юбилей выйти на улицу, народ даже на Майдан Незалежности не пустил, надо отметить, не без помощи вашей же оранжевой власти, которая разрешила в одном месте и в один день акцию ОУН-УПА и коммунистов.
Даже Кобзаря у вас недолюбливают, иначе, почему бы это развешивали в кабинетах не Шевченко, а кучмо- и, сразу же, ющенко-портреты?
Вы вкушаете лицемерную ложь своих сомнительных-лидеров и проворность проявляете лишь в том, что друг-другу сплетничаете и также лжете. Любую глупость вам в рот вложи – ее подхватите. Поэтому и поднялась у вас такая екатеринофрения.
Искренне жаль вашу действительно прекрасную украинскую мову, которая у Вас похоже все больше становиться, как латынь – совсем мертвой, и разговаривает на ней иногда лишь ваше телевидение, да, националистически ориентированная интеллигенция, а, еще политики - когда выступают перед публикой - но мову, которой они пользуются, известно, называют суржиком. В быту же, также известно, сами считая что говорят по русски, пользуются неким малороссийским наречием русского языка. То есть, и в этом, обманывают свой народ.
Ваше национальное самосознание похоже уже перешло черту полного исчезновения, и еще лишь немного только агонизирует, перед тем как упокоиться навеки. Требуется лишь немного вас подтолкнуть, чтобы от вашей нации осталась лишь тень в анекдотах про туповатых жадных хохлов, а еще в шараварных танцах да экзотических фольклорных напевках.
Влади 24 feb 2006 09:34
"Малороссиян и прибалтов надоть подвергнуть русификации, чтобы впреть не смели почитать себя народом и в лес как волки не смотрели"
Екатерина Великая
Крымчанин/Сергей Крымский/ 25 mar 2006 07:18
Так или иначе, факты и только факты позволяют говорить о фальшивости барьеров, которые якобы существуют между братьями - украинцами и русскими…да и славянами в целом… Перед Украиной предстал на самом деле очень простой выбор – пойти к чужакам, принять их культуру, ментальность, стать земляным придатком глобалистской системы, утеряв свою индивидуальность; или объединится с теми, кто был с нами на протяжении всей нашей истории, кто обладает общей с нами культурой, ментальностью, и религией. И дело уже не в романтических мечтаниях восстановить советский союз, или вернуть не менее романтическое прошлое Киевской Руси. Главная задача восточных славян – это осознать себя, свою историю, подчеркнуть ментальность, и найти братское единение, оставаясь самостоятельными славянскими и безусловно великими государствами.
Украина же выбирает между чужаком и братом.
Кого выберете Вы?
Духобор 26 mar 2006 22:05
Що стосується вибору за ознакою ментальності, раджу почитати, що пишуть серйозні учені
www.patent.net.ua/home/news/2006/02/09/964/ru.html
Набат 27 mar 2006 00:02
Кримчанину
Не було ні Київської ні Московської Русі, і назви Южная Русь ніколи також не було. Усі ці найменування – повністю пізніша видумка придворних царських істориків.
Була Русь і вона ж Україна, а пізніше було Московське царство, останній царь якого був Петро І, присвоївши собі потім титул „Российский”.
А ось тобі цитата: "Малороссиян и прибалтов надоть подвергнуть русификации, чтобы впреть не смели почитать себя народом и в лес как волки не смотрели" (Екатерина Великая).
А нащадки тієї Імперії, щоб українці „не смели почитать себя народом и в лес как волки не смотрели” дамбою біля Тузли лякають, газом шантажують, навіть „Партию политики Путина” в Україні організували, - мало їм Вітренчихи та Регіонів.
Я особисто не бажаю знову мати такого злого родича, який брехливо називав себе чомусь старшим братом, хоча має найменування жіночого роду, та й відомим за ним став лише у 1725 р.
Читий на www.patent.net.ua/home/news/2004/10/18/286/ru.html
С.Каменский 18 may 2006 15:29
Теперь же, когда Украина как держава состоялась и, хоть и в муках, но развивается, любые националистические устремления выглядят совершенно абсурдными. Похоже, подверженные им люди и социальные слои не способны осознать в корне изменившихся реалий новой эпохи. А она требует в первую очередь сплочения нации и сохранения стабильности в еще молодой стране - чтобы она могла развиваться. Действительно, никто в здравом уме не будет сейчас выдвигать никаких сепаратистских идей - на куски Украину не разделить...
zhurnal.lib.ru/k/kamenskij_s_i/vybory8.shtml
Великоросс 18 may 2006 16:26
Сторонники политического «антимосковского» украинофильства всегда старательно открещивались от польских корней своего движения, с показным возмущением реагируя на любые упоминания об их наличии, и утверждая, что все это выдумки зловредных «москалей». Но дело в том, что сами поляки в те времена совершенно не скрывали своей причастности к возникновению и развитию этого движения, и оставили по сему поводу множество свидетельств.
Пораб 18 may 2006 21:24
Зважаючи на багатовікову кроваву боротьбу українського народу проти польскої шляхти, вищенаведене висловлювання Велікоросса навіть не варто коментувати.
А.Федоров, 22 may 2006 09:18
Разделение русских и украинцев совершенно искусственно, особенно если речь идет о потомках переселенцев, которые давно говорят на русском языке. Большую часть нашей истории Россия была империей, где национальность определялась не кровью, а языком, самосознанием, культурой, религией. Украинский литературный язык вообще сложился по большей части в Москве и Петербурге, где большую часть жизни провел Тарас Шевченко - столичная интеллигенция ему сочувствовала и помогала. Что касается украинского шовинизма, то это уже продукт австро-венгерской тайной полиции, которая взращивала эти настроения для ослабления своего извечного соперника - Российской империи.
Слобожанский 22 may 2006 20:16
Воистину - "лгать - не снопы вязать"!
Ложь А.Федоров рассчитана скорее на тупых.
Умные же прочитают www.patent.net.ua/intellectus/inteligibilisation/840/ua.html
а еще www.patent.net.ua/intellectus/facts/historia/24/ua.html и все поймут.
Почитай и ты А.Федоров, может тогда меньше будешь лгать, авось и стыдно станет.
MyKola 07 jun 2006 21:19
Чудасія! Документа, на який посилається купка сепаратистів, у Європі немає, а перебрехавши назву „Європейської хартії регіональних або міноритарних мов”, на „Хартію регіональних мов або мов меншин”, Україна, по суті підписала неіснуючий, тобто - нелегітимний документ, оскільки тільки телепень може видати означення „монітарні мови” за „мови меншин”, бо англ. minority (не minorities’), фр. minoritaires, а також нім. minderheiten у сполуці Minderheitensprachen ніяк не можуть правити за носія ознак — логічний підмет.
Неозброєним оком видно, що у пана Петра Бологова, а також у всіляких допкіних, ...опкіних и т.п., щось із логікою негаразд. Бо чи може в унітарній державі виділятися серед осіб однієї національності територія (автономія) за ознакою того, якою мовою вони користуються? Коли так, то котра? Де межі „реґіону”? Які права титульної нації у ньому?

А взагалі, чи чув хто про боротьбу десь за якісь права англо-, німецько- китайсько, або ще якогось „язычного населения”? Звісно ні. Бо боротьба за територію за ознакою мови - це виключно ловка імперська технологія, і в Україні - головна зброя так званої п’ятої колони.
До речі, аби знати – за яку мову бореться „русскоязычное население” дуже раджу почитати www.patent.net.ua/intellectus/inteligibilisation/840/ua.html

І нарешті, - тільки імперський міф (читайте на www.patent.net.ua/intellectus/facts/historia/24/ua.html) може поєднати одним прикметником Русь і Росію.
Модератор 09 jun 2006 09:56
Уважаемые форумцы,
Не повторяйте одни и те же тексты в разных темах – они будут просто удаляться.
А.Дугин 13 jun 2006 07:30
Слобожанскому Мыколе послание:
Ксенофобия сегодня в Украине претендует на статус господствующей в обществе идеологии, и это самое опасное. Единственный выход - это Антиоранжевый фронт, в который входят граждане господствующего русского этноса, другие молодежные организации. И если эти силы, объединившиеся под знаменами украинского национализма ненависти, будут действительно готовить массовые провокации на улице, мы станем стеной и не допустим победы украинского оранжево-коричневого фашизма.
Чомутак Отож 13 jun 2006 08:32
Якщо дозволите, то на ваше відповім я.
Ви Дугін – професійний пропагандист-лозунгописець, це відразу помітно. Але, голословно заявляючи про те що є «самое опасное», і прописуючи «единственний выход» для, як ви себе називаєте – „господстувующего русского этноса», очевидь не маєте ні знать ні глузду, аби хоч як свої слова пояснювати.
Тож таким Дугиним, та їм подібним, показувати іншим їх демагогію та дурню дуже легко.
А жаль.
Хотілося б мати хоч одного оппонента, який би не бруднив форум лозунгами, не торохтів лише свої пропаганадистські штампи. Чого тільки варта одна Дугіна фраза –„И если эти силы, объединившиеся под знаменами украинского национализма ненависти, будут действительно готовить массовые провокации на улице, мы станем стеной и не допустим победы украинского оранжево-коричневого фашизма”.
От здорово, - так і хочеться дописати - "Ура товарищи!".
Чим не шедевр совєтського пропагандистського мистецтва!

І не переводяться ж на форумі краснобаї-лозунгописці, що нахально лізуть з пустопорожньою своєю писаниною у товариство де можна і цікаве прочитати і факти взнати.
Слобожанский 13 jun 2006 11:01
Спасибо Чомутак Отож за то, что ответили за меня.
Но лично я господину Дугину благодарен. Он же, похоже журналист-философ, простой человек, отрабатывающий свои московские сребреники. Чего с него взять?
Пусть себе Дугины, и ему подобные, иногда повеселят народ. Хотя конечно жаль, что никак даже не пытаются обосновывать свою позицию. Но на то они и демагоги. Демагогия часто бывает интересной. Конечно жаль, что неинтересно это делает Дугин. Но может он еще научится. Вот тогда может повеселимся по-настоящему!...
Так что давай, не вешай нос А.Дугин. Мы тебя еще ждем. Позабавь народ, изрыгни что-нибудь свое эдакое – пропагандистское. Но только попробуй аргументировать – чтобы смешнее было.
Пораб 10 jul 2006 14:10
Бурят - „мілєйшій чєловєк”, бо йому „перебування” у помаранчевому таборі не завадило і кучму смачно розціловувати, і зініціювати встановлення в Дніпропетровську пам’ятника Катерині, і, з емоціями від вчиненого павликом морозом, гаряче пообніматися з підкидним азаром...
Так що цілком можливо правильний пацан татарин не бувшого урку, а його зіц-прєдсєдатєлєм назначить.
Вали 24 jul 2006 21:24
Не мытьем, так катаньем.
У пятой колонны пока что не все быстро получается с установлением памятника «святой Екатерине». Но они зря время не теряют, и пока решили попробовать поставить в Днепропетровске символ Москвы - памятник Святому Георгию Победоносцу www.patent.net.ua/intellectus/inteligibilisation/wonders/1149/ua.html
И место соответствующее уже заявили - возле театра русской драмы им. Горького. Экая глыба! Экий матерый человечище!
МиКола 25 jul 2006 09:30
Зовсім не заперечуючи необхідність пам’ятників хороших і різних, питається - чому так мало ідей щодо створення чогось національного, а не хитро замаскованого релігійними святостями, все того ж - проросійського.

Чому, незважаючи на звернення громадськості, досі так і не поставили пам’ятник видатному козаку Івану Сірку, останки якого заховані на Дніпропетровщині; навіть не обговорювали можливість встановлення пам’ятник покровителькі козацтва Марії Покрова, або найшанованішому козаками Святому Миколаю.

Натомість, дніпропетровські депутати разом з місцевою владою, не перестають завзято ініціювати збори народних коштів – то на встановлення пам’ятника покровительки незаміжніх жінок із єгипетського міста Олександрія – Святій Катерині (що у Дніпропетровську асоціюється виключно з російською царицею), то покровителю російського воїнства і символу Москви – Георгію Побідоносцю.

І все це здобрюється щедрим словоблудством про бажаність для бувшого Катеринослава саме таких символів.

До речі, зверніть увагу, що не хто-небудь, а Московський патріархат став відверто розповсюджувати брехню www.patent.net.ua/intellectus/facts/church/469/ua.html, що покровителькою Дніпропетровська є саме Катерина.

А гляньте на творіння ініціатора встановлення у Дніпропетровську символу Москви – митця Івана Гамольского www.artvertep.dp.ua/authors/gamolsky/280.html

Якщо спробувати у відображених там творах мистецтва знайти щось національне, то наприклад синьо-жовте вертикальне творіння можна уявити як таке собі бачення українського знамена...
Великоросс 05 sep 2006 15:38
Открывая эту тему я ни в какой мере не ставил цель оскорбить украинский (по сути русский народ - малороссы). Я часть этого народа и не могу смириться с тем, что среди нас есть отморозки, которые проповедуют фашистскую идеологию. Украинский национализм - самая отвратительная и циничная форма фашизма, завернутая в оранжевую бумажку, как красивая конфетка.
Кто бывает в Киеве, зайдите на площадь Независимости (тот самый оранжевый майдан). Там в огромном количестве продают фашистскую литературу, направленную против «жидов и москалей”. И это в центре самой “демократической” столицы бывшего СССР.
Вот уже 15 лет с момента получения независимости (подарок русского народу братскому украинскому) в нашей стране власти осуществляют неприкрытый этногеноцид нацменьшинств. Всего Украину населяют 134 национальности и ни одна из них не может официально говорить на своем родном языке, развивать свою культуру, изучать историю своего народа. Русский язык, на котором говорит половина населения Украины, не имеет никаких прав. Такого абсурда нет ни в какой другой стране мира.
Я думаю, что у уважаемых мной Админа и Сонечки хватит мудрости не удалять данную тему и не отправлять её в палату. Здесь нет ничего оскорбительного для нормальных украинцев, которые в подавляющем большинстве добрые, радушные и трудолюбивые люди.
Пан Микола - звероподобный ксенофоб опустился до прямого оскорбления русского народа, открыв тему “Русскоговорящее быдло”. Наверное на большее не хватило ума и интеллекта. Правда тема попала туда, где ей самое подходящее место.
Да здравствует великая Екатерина, боровшееся с галицко-польским суржиком под названием "украинска мова".
Позор украинским зверям-шовинистам!
МиКола 05 sep 2006 21:44
Ти „великоросс” безсоромно брешеш, коли приписуєш мені вислів, який я і вимовити не можу, і який будь яка нормальна людина навіть не сприйме. А ще й тут же брешеш, що начебто під таким заголовком я якусь там тему відкрив?!

Навішо так безсоромно брехати, і з такою злістю харчати на тих хто має іншу ніж ви думку? Цей вислів із твого тексту особисто для тебе не погребую, скопіюю – ось він: „Русскоговорящее быдло”.
Навіщо на форумі аргументів ви „великороссы” так висловлюєтеся? Навіщо ви про тих, хто має відмінну від вас думку, і бажає жити без ваших „братських обіймів” пишете з таким злісним харчанням?
А ще багато брешете.
Мабуть таки правду кажуть, що вам „великороссам” брехати – не снопи в’язати. Ну і звісно свій „русский мат” застосувати...
Чого лише варті у твоєму невеличкому тексті „великоросс” наступні висловлювання (тут я їх з твого тексту скопіював): „отморозки”, „проповедуют фашистскую идеологию”, „самая отвратительная и циничная форма фашизма”, ”продают фашистскую литературу, направленную против «жидов и москалей”, „осуществляют неприкрытый этногеноцид нацменьшинств”, „Пан Микола - звероподобный ксенофоб”, „Русскоговорящее быдло”, „галицко-польским суржиком под названием "украинска мова", „Позор украинским зверям-шовинистам!”.

Це вже схоже на звичайну параною.

Чуму тільки на так-званому „форумі аргументів” ти „великоросс” царюєш без жодного аргументу, а лише з одними брудними лайками?
Те що тобі, при цьому, ніяк не соромно - зрозуміло. Адже треба мати особливу природу, чи особливу свідомість, щоб так нахабно відморожуватися, або ж читати лише свої писання, і не звертати увагу на написані про тебе „великоросс” твоїм же братем москалем на www.patent.net.ua/intellectus/forum/1/630/ua.html

І ще, чому ти „великоросс” понаписував свої лозунги мало не у кожній темі цього форуму?
У тебе що – робота така?
Набат 26 sep 2006 11:03
Боролися і вибороли!?
Дніпропетровська катеринофренія увінчалася встановленням пам’ятника і ствердженням брехні, що покровителькою міста є Катерина!
Завдяки старанням місцевої влади, в Дніпропетровську культ Катерини, а разом з ним і авторитет Московського патріархату міцнішає рік у рік. Не так давно в центрі міста з’явився Катеринославський бульвар, діють однойменна біржа й виставка, а останнім часом міста "батьки" Дніпропетровська запровадили ще одну традицію. Впливових людей міста запрошують на добродійний „Екатєрінінскій бал” (бал "ВРАЖОЇ БАБИ" і "ГОЛОДНОЇ ВОВЧИЦІ"!), який проходить не де-небуть, а в колишньому палаці фаворита «матушкі-імпєратріци», пресвітлого князя Григорія Потьомкіна: www.patent.net.ua/intellectus/facts/church/1281/ua.html
Иван Гамольский,скульптор 15 oct 2006 02:43
Читаю,и скучно.О чем вы говорите?
Ребята,хлопці, Вам че, делать не хер?
Ну давайте еще одну ВОЙНУ "забабахаем"..............Катерина,Георгий..............
Во Львове есть памятник Георгию Победоносцу, (очень давно он стоит(это для особо тупых))и в Байконуре в Казахстане стоит....
А стоит Георгий в Казахстане, для того что-б ракеты не "падали"(он (Георгий) покровитель космических стартов)......... Нихт Ферштейн?????????????????????
А теперь, (это для особо тупых) попытаюсь достучаться до корки головного мозга..........
Хлопці!!!!!!!!!!!!!!!!Дніпропетровськ Дуже розвинуте місто(для биків, з рогами, та биків з колгоспу(котрі приїхалооо до нас у город)(пытаюсь пояснить)........
На Байконуре Георгий стоит для того чтобы ракеты, запускаемые в космос не падали обратно на землю...(Для БЫКОВ - ПОНЯТНО????????????????)
ГЕОРГИЙ ПОБЕДОНОСЕЦ- ЭТО НЕ ГЕРБ МОСКВЫ, ЭТО ПОКРОВИТЕЛЬ КОСМИЧЕСКИХ СТАРТОВ........
В Днепропетровске, как раз(если вЫ знаете)и делают те самые ракеты которые с Байконура улетают в КОСМОС.....
Еще раз, для тупорылых, грязных колхозых алигофренов- Георгий Победоносец - не есть символ Москвы. Георгий - это символ, всего лишь навсего - борьбы добра и зла, симвл той ракеты, которая подавляет притяжение вАШЕГО рАССУДКА, и уносится так далеко от вАС...
Я как скульптор не приследую цели "обМосковить" мой родной город, но харькающих ядовитой слюной русофобов не понимаю...
С уважением ко Всем Вам автор идеи
Иван Гамольский.
Сергий 18 oct 2006 15:34
Коктейлеязычный, тобишь – разноязычный, наш пан-господин-товарищ скульптор Иван Гамольский
Также как инициаторы установления в Днепропетровска памятника «Святой Екатерине» безусловно знали что, что его будут считать памятником российской царице Екатерине ІІ www.patent.net.ua/intellectus/inteligibilisation/wonders/520/ua.html, так и ваше, будто-бы благородное, творение несомненно будут воспринимать как символ российского воинства и Москвы.
Кстати, в день установления памятника Екатерине событие пышно отмечали мероприятием, которое инициаторы назвали «Екатерининский бал» - и бал этот был посвящен вовсе не Святой из далекой египетской Александрии, а конкретной «вражьей бабе» и «голодной волчице», которую очень почитают в Москве и «боготворят» отцы Днепропетровска.
Так, что я лично не сомневаюсь в том, что вместе с вами – О талантливейший из скульпторов! - на открытии памятника будут присутствовать всегда желанные ими же – отцами Днепропетровска, одиозный московский мэр Лужков и любимый городскими днепропетровскими властями, поборник единства славянских народов под эгидой Москвы – Д.Рогозии. И не удивлюсь даже, если стройными рядами прошагают бравые российские солдаты, тем более что вышагивать по украинской земле им не привыкать и сейчас korrespondent.net/main/140987/.
А празднецтво, несомненно, и уже традиционно, завершится «екатерининским балом»! www.patent.net.ua/home/news/2006/09/12/1350/ru.html
Ваша же баечка о том, что якобы памятник Григорию Победоносцу - это символ космических стартов, сродни той, что распространяют вместе с Ехунуровым-Куличенко, московские попы, которые нагло и бессовестно лгут, что покровительницей города Днепропетровска является Екатерина www.patent.net.ua/intellectus/facts/church/469/ua.html.
Хотя, следует признать, что не будь их кощунственного примера, ваш бы возможно так конкретно и остро не воспринимался…
МиКола 22 jun 2007 11:11
Ті хто агітує за Катерину мали б знати:
• 12.02.1764 р. — російська цариця Катерина ІІ скасувала Гетьманщину в Україні
• 25.02.1764 р. — цариця Катерина ІІ зліквідувала монастирі Української Церкви
• 15-16.06.1775 р. — Московські війська цариці Катерини ІІ знищили Запорізьку Січ
• 21.04.1786 р. — введення царицею Катериною кріпацтва (форма рабства) в Україні
• 04.02.1804 р. — загинув на Соловках останній кошовий Запорізької Січі Петро Калнишевський
Сергий 26 jun 2007 15:25
Знаменитый полководец Наполеон был в Москве. Но, позволили бы россияне установить у себя ему памятник?! Трудно вообразить, чтобы кто-то стал за это агитировать.
гайдамака Одесса 29 jun 2007 10:22
gaidamaky.pp.net.ua/

одесские казаки против Катерины-кровавой!
Деса 27 oct 2007 20:18
Свершилось!
Всемирной курве, вражьей и сучьей бабе благодарные одесситы возвели памятник.
Открытие памятника осуществлялось в окружении пророссийских "казаков", одесской милиции, беркутовцев, частной охранной фирмы и Партии регионов, украсившей мероприятие своими синими партийными флагами.
Торжество состоялось 27 октября 2007 года. При этом, были арестованы несколько украинских патриотов - недовольных тем, что Екатерина уничтожила монастыри украинской церкви, Запорожскую Сечь и остатки автономии, и ввела в Украине рабство (крепостничество).

Сравнительно недавно в Одессе был возведен памятник знаменитому «пидрахую» Сереге Кивалову. Приехавшему к памятнику проФФесору Януковичу студенты-киваловцы кричали "Виват!"

Таким образом увеличивается культурное богатство нашей страны.

Ах, Одесса, не город, а невеста, ... Живи, Одесса, и процветай!
Имя

Введите три черные символа с картинки captcha image